Waar kunnen we je mee helpen?

Belangrijkste thema's voor mkb'ers

Je voelt de noodzaak om (verder) te digitaliseren, maar het lukt niet om de eerste stap(pen) te zetten. Waar moet je beginnen en wat is echt belangrijk voor jouw zaak? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor jou als mkb’er?

MKB Digitaal helpt je graag om het overzicht te houden en focus aan te brengen. Door je via onderstaande thema’s te informeren over de ontwikkelingen die voor jou als mkb’er relevant zijn.

Kantoorautomatisering in het MKB: Hoe maak je de juiste keuzes?

Als MKB-ondernemer is het belangrijk om na te denken over kantoorautomatisering. Maar waar begin je en wat heb je nodig om de gewenste groei te kunnen bijbenen? Allereerst is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met de automatisering van je bedrijf.

Data (beheer en gebruik)

Als mkb’er beschik je over allemaal interessante data. Over gegevens, bijvoorbeeld, waar je op een integere manier moet omgaan. Natuurlijk, maar die data kun en mag je ook in je voordeel gebruiken.

Online sales (e-commerce) en marketing

Wie online niet goed vindbaar is, bestaat niet. Dat is de harde waarheid. Alleen een website en webshop is niet genoeg. Wat verstaan we precies onder ‘E-commerce’ en wat kunnen de beschikbare digitale mogelijkheden betekenen voor jouw bedrijf?

Cybersecurity

Als MKB ondernemer is het belangrijk om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen de gevaren van het internet. Cybersecurity is daarom een belangrijk thema waar je niet langer omheen kunt. Gelukkig zijn er een aantal simpele tips die je kunt volgen om jezelf en je bedrijf beter te beschermen tegen cyberaanvallen.