Cybersecurity

Als MKB ondernemer is het belangrijk om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen de gevaren van het internet. Cybersecurity is daarom een belangrijk thema waar je niet langer omheen kunt. Gelukkig zijn er een aantal simpele tips die je kunt volgen om jezelf en je bedrijf beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

1.  Maak gebruik van sterke wachtwoorden
Het is belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken voor al je accounts. Een sterk wachtwoord bestaat uit minstens 8 tekens, inclusief hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Daarnaast is het belangrijk om voor elk account een ander wachtwoord te gebruiken, zodat als een wachtwoord gehackt wordt, niet al je andere accounts ook in gevaar komen.

2. Zorg voor een goede beveiliging van je netwerk en apparatuur
Zorg voor een goede beveiliging van je netwerk en apparatuur. Dit kun je doen door een firewall te gebruiken en door ervoor te zorgen dat je apparatuur altijd up-to-date is met de laatste beveiligingsupdates. Gebruik ook altijd de nieuwste versie van je besturingssysteem en zorg ervoor dat je antivirusprogramma up-to-date is.

3. Wees alert op phishing-aanvallen
Phishing is een methode waarbij hackers zich voordoen als een vertrouwde partij, zoals een bank of een bedrijf, om je te verleiden om persoonlijke informatie te delen. Wees altijd voorzichtig met het klikken op links of het downloaden van bijlagen in e-mails, vooral als je de afzender niet kent. Kijk goed naar de URL van een website voordat je inlogt en controleer of deze begint met “https://” en of er een slotje naast staat.

4. Maak regelmatig back-ups van je gegevens
Als je computer of server gehackt wordt of crasht, kun je al je gegevens kwijtraken. Maak regelmatig back-ups van belangrijke bestanden en sla deze op een externe harde schijf of in de Cloud op, zodat je ze kunt herstellen als er iets misgaat.

5. Train je medewerkers
Zorg ervoor dat je medewerkers getraind zijn in cybersecurity. Leg uit waarom het belangrijk is om sterke wachtwoorden te gebruiken, hoe ze phishing-aanvallen kunnen herkennen en wat ze moeten doen als ze verdachte e-mails ontvangen. Door je medewerkers te trainen, kun je de kans op een succesvolle cyberaanval aanzienlijk verminderen.

Als MKB ondernemer is het belangrijk om de basisprincipes van cybersecurity onder de knie te hebben. Door deze simpele tips op te volgen, kun je jezelf en je bedrijf beter beschermen tegen cyberaanvallen. Maar er is nog veel meer te leren over cybersecurity.  Maak gebruik van een expert, volg een cursus  of laat je inspireren door andere ondernemers.

Meer informatie binnen: Cybersecurity

AVG

Als je vindt dat je klant koning is, moet je zijn data ook op die manier behandelen.

Cybersecurity Advies

Cybersecurity is belangrijk voor bedrijven en mensen om hun gevoelige informatie te beschermen tegen hackers en andere kwaadwillende personen.

Cybersecurity-scan

Cybersecurity-scans zijn een soort controle die bedrijven kunnen uitvoeren om te zien of hun computersystemen veilig zijn tegen cyberaanvallen. Tijdens zo'n scan wordt gekeken of de software en hardware van het bedrijf up-to-date zijn en of er zwakke plekken in het systeem zitten die cybercriminelen kunnen misbruiken.

Illustratie ten behoeve van event
Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij cybercriminelen proberen persoonlijke gegevens of wachtwoorden te stelen. Voor het ontfutselen van je gegevens zetten ze verschillende technieken in. We informeren je graag over de meest gebruikte phishingvormen. Zorg dat je er niet in trapt.

Man met laptop in een binnentuin
Veilig Thuiswerken: Bescherm jouw bedrijf online

Thuiswerken biedt flexibiliteit en gemak, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van cybersecurity. Door de juiste maatregelen te nemen, kunt je ervoor zorgen dat jouw bedrijf veilig blijft in de digitale wereld.

schaduw van een persoon achter een beeldscherm met slot
Ransomware: Bescherm jouw bedrijf tegen cyberdreigingen

In de moderne digitale wereld worden bedrijven geconfronteerd met diverse gevaren, waaronder ransomware. Ransomware is een vorm van kwaadaardige software die de bestanden en gegevens van een organisatie versleutelt en vervolgens losgeld vraagt voor het herstellen ervan. In dit artikel leggen we uit wat ransomware is, hoe het zich verspreidt en welke maatregelen het midden- en kleinbedrijf (MKB) kan nemen om zichzelf te beschermen tegen deze bedreiging.

donkere ruimte met computerschermen en mensen met een hackersmasker voor het gezicht
Gehackt! Wat moet ik doen?

ls je een klein of middelgroot bedrijf hebt, moet je weten dat hackers je kunnen aanvallen. Dat kan nare gevolgen hebben, zoals problemen met je bedrijf, verlies van belangrijke gegevens en klanten die boos zijn als hun informatie gestolen wordt.

Illustratie met twee mensen aan een tafel
CyberveiligCheck

De CyberveiligCheck is een snelle en handige manier om de basis van jouw cyberbeveiliging te controleren. Met slechts 5 minuten van je tijd krijg je waardevolle inzichten en advies om jouw bedrijf beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Wacht dus niet langer en start vandaag nog de scan. Klik op de onderstaande button en neem het heft in eigen handen voor een veiligere digitale toekomst!

Voorbeelden uit de praktijk

Benieuwd naar de vragen waar andere mkb-ers mee aan de slag zijn gegaan? Bekijk hieronder hoe zij het hebben aangepakt.

De Schaapskooi
AVG
Security

Hoe kan ik mijn onderneming beschermen tegen basisvormen van internetcriminaliteit en het juiste werkwijze volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) hanteren?

Nadorp Makelaars
AVG
Security

Welke stappen moeten we zetten om aan de richtlijnen van de AVG te voldoen?

Het Paleis Hotel
AVG
Security

Hoe moeten wij omgaan met privacy en security (AVG basisprincipes)?

StyleSnipe
AVG
Security

Breng potentiële beveiligingsproblemen rondom de website en social media-accounts aan het licht.

Blijf op de hoogte

Lees ons
laatste nieuws

dinsdag, 5 december 2023

Gratis training cyberweerbaarheid voor ondernemers uit Den Haag, Rotterdam, Krimpen a/d IJssel en Zoetermeer

De meeste ondernemers in het MKB zijn actief bezig met digitalisering. Helaas is het voor een deel van het MKB nog…

Lees verder