Illustratie met twee mensen aan een tafel

CyberveiligCheck

De CyberVeilig Check is een snelle en handige manier om de basis van jouw cyberbeveiliging te controleren. Met slechts 5 minuten van je tijd krijg je waardevolle inzichten en advies om jouw bedrijf beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Wacht dus niet langer en start vandaag nog de scan. Klik op de onderstaande button en neem het heft in eigen handen voor een veiligere digitale toekomst!

Cyberaanvallen vormen een toenemende bedreiging voor bedrijven, groot én klein. Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw bedrijf veilig is en niet ten prooi valt aan cybercriminelen. Maar waar moet je beginnen als je nog geen ervaring hebt met cybersecurity? Gelukkig is er een praktische en gefaseerde aanpak voor zzp’ers en mkb’ers: de CyberVeilig Check. Binnen 5 minuten kom je te weten wat je vandaag kunt doen om je bedrijf beter te beschermen tegen cyberaanvallen. In dit artikel leggen we uit hoe je de basisscan voor cyberweerbaarheid kunt uitvoeren en waarom het belangrijk is om dit te doen.

De CyberVeilig Check

De CyberVeilig Check is een eenvoudige en snelle manier om te ontdekken hoe jouw onderneming scoort op de 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen, zoals opgesteld door het Digital Trust Center, dat onderdeel is van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Aan de hand van 25 stellingen krijg je inzicht in de sterke punten en mogelijke zwakke plekken in jouw cyberbeveiliging.

Basisprincipes van veilig digitaal ondernemen

De 5 basisprincipes waarop jouw onderneming wordt beoordeeld zijn essentieel voor een goede cyberweerbaarheid:

  1. Bewustzijn: Hoe goed zijn jij en je medewerkers op de hoogte van de risico’s en maatregelen met betrekking tot cybersecurity?
  2. Wachtwoorden: Worden sterke en unieke wachtwoorden gebruikt en worden deze regelmatig gewijzigd?
  3. Updatebeleid: Worden software, apps en systemen regelmatig geüpdatet met de nieuwste beveiligingspatches?
  4. Toegangsbeheer: Is de toegang tot gevoelige informatie beperkt en wordt dit actief beheerd?
  5. Veilige apparaten: Zijn alle apparaten (computers, smartphones, tablets) waarmee wordt gewerkt goed beveiligd?

Het resultaat en advies

Na het invullen van de scan ontvang je een rapport waarin per basisprincipe wordt weergegeven in hoeverre je de basis op orde hebt. Dit rapport geeft je waardevolle inzichten in jouw cyberweerbaarheid en laat zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Als blijkt dat je nog niet voldoende beveiligd bent, krijg je advies over hoe je zelf aan de slag kunt gaan om de beveiliging te versterken.

Belang van de basisscan

De basisscan voor cyberweerbaarheid is een eerste stap naar een veilig digitaal bedrijf. Het biedt je een laagdrempelige manier om bewust te worden van de mogelijke risico’s waaraan je bedrijf blootstaat. Door te weten waar je staat, kun je gerichte maatregelen nemen om de beveiliging te verbeteren en de kans op een succesvolle cyberaanval te verkleinen. Bovendien draagt een goede cyberweerbaarheid bij aan het vertrouwen van klanten, leveranciers en partners in jouw bedrijf.

 

 

Doe de scan

Voorbeelden uit de praktijk

Benieuwd naar de vragen waar andere mkb-ers mee aan de slag zijn gegaan? Bekijk hieronder hoe zij het hebben aangepakt.

Het Paleis Hotel
AVG
Security

Hoe moeten wij omgaan met privacy en security (AVG basisprincipes)?

StyleSnipe
AVG
Security

Breng potentiële beveiligingsproblemen rondom de website en social media-accounts aan het licht.

Foto van Ingrid
Studenten adviseren Ingrid van De Geldboom: website en social media onder de loep
Digitalisering
Online sales (e-commerce) en marketing

Ingrid Hoogstraten van De Geldboom heeft deelgenomen aan twee waardevolle trajecten: een website scan, sociale media en content creatie. Met de frisse blik van jonge talenten zorgde het advies voor een echte eye-opener bij Ingrid.

De Schaapskooi
AVG
Security

Hoe kan ik mijn onderneming beschermen tegen basisvormen van internetcriminaliteit en het juiste werkwijze volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) hanteren?

Blijf op de hoogte

Lees ons
laatste nieuws

dinsdag, 5 december 2023

Gratis training cyberweerbaarheid voor ondernemers uit Den Haag, Rotterdam, Krimpen a/d IJssel en Zoetermeer

De meeste ondernemers in het MKB zijn actief bezig met digitalisering. Helaas is het voor een deel van het MKB nog…

Lees verder

maandag, 31 juli 2023

iTravel - Het Digitale Reisbureau neemt je mee op een digitale avontuur

Het is tijd om je digitale koffers te pakken, want iTravel - Het Digitale Reisbureau staat klaar om je mee te nemen op…

Lees verder