Data (beheer en gebruik)

Als ondernemer binnen het midden- en kleinbedrijf heb je toegang tot waardevolle informatie, zoals gegevens waar je op een eerlijke manier mee moet omgaan. Natuurlijk dien je deze gegevens met integriteit te behandelen, maar je hebt ook de mogelijkheid om ze in je voordeel te benutten. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Wat is data?

Data verwijst naar feitelijke informatie die wordt verzameld en opgeslagen. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals klantgegevens, verkoopcijfers, voorraadniveaus en marketingstatistieken. Door data te verzamelen en te analyseren, kun je waardevolle inzichten verkrijgen die je kunnen helpen bij het nemen van beslissingen en het verbeteren van de prestaties van jouw bedrijf.

Voor MKB-bedrijven kan data een waardevol hulpmiddel zijn. Door data effectief te beheren en te gebruiken, kun je jouw concurrentievermogen vergroten, klantrelaties verbeteren en betere beslissingen nemen.

Heb je behoefte aan meer informatie en ondersteuning? Dan kun je altijd contact met met een van de leden van de digiwerkplaatsen of een expert. Succes met het benutten van de kracht van data in jouw MKB-bedrijf! 

Meer informatie binnen: Data (beheer en gebruik)

Data analyse

Data-analyse is een proces waarbij je informatie uit gegevens haalt om betere beslissingen te nemen voor je bedrijf.

Data opslag

De manier waarop je data opslaat en beheert, is van groot belang voor de efficientie en continuiteit van je organisatie.

Big Data

In big data ligt vaak een schat aan informatie verborgen, die jou kan helpen je bedrijf veel beter te laten presteren.

""
Het Cruciale Belang van Data bij de Ontwikkeling van AI

Data is de drijvende kracht achter AI. Kwaliteit, diversiteit en beveiliging zijn essentieel voor succesvolle ontwikkeling en groei.

Voorbeelden uit de praktijk

Benieuwd naar de vragen waar andere mkb-ers mee aan de slag zijn gegaan? Bekijk hieronder hoe zij het hebben aangepakt.

Motorparts-online.com
Data (beheer en gebruik)
Data analyse

Hoe motorparts-online.com met slimme data efficiënter inkoopt en meer rendement maakt.

Bakkerscafé Royal
Big Data
Data (beheer en gebruik)
Data analyse

Hoe Bakkerscafé Royal de personeelsplanning baseert op de weersverwachting en slimme data.

Gevaar op zee na hack bij maritieme dienstverlener
Cyberweerbaarheid
Data (beheer en gebruik)
Security

Ongeveer een kwart van de olieplatforms in het Nederlandse deel van de Noordzee wordt op afstand bewaakt door Royal Dirkzwager. De maritieme dienstverlener uit Maassluis noemt zichzelf ‘24/7 de ogen en oren van de maritieme wereld’. Met geavanceerde monitoringsystemen ziet het bedrijf erop toe dat er geen scheepvaartverkeer in de buurt van de booreilanden komt. Maar stel je voor dat de systemen uitvallen als gevolg van een cyberaanval? Nicolas Maes, Head of Product & IT, vertelt zijn verhaal.

Care Culinair
Data (beheer en gebruik)

Ontwikkeling van een systeem om de data geautomatiseerd inzichten te laten genereren om zo voedselverspilling en ondervoeding in de zorg tegen te gaan en kosten te besparen.