Kantoorautomatisering in het MKB: Hoe maak je de juiste keuzes?

Efficiënter werken, kosten besparen en meer klanten bedienen: de voordelen van kantoorautomatisering

Als mkb-ondernemer is het belangrijk om na te denken over kantoorautomatisering. Maar waar begin je? Wat is kantoorautomatisering precies en hoe kan je het inzetten? Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat het inhoud en om te weten wat je wilt bereiken met de automatisering van je bedrijf.

Wat is kantoorautomatisering?

Kantoorautomatisering is het gebruik van geautomatiseerde systemen en software of kantoorwerk makkelijker te maken. Denk hierbij aan gegevensinvoer, communicatie of boekhouding. Het doel is om efficiënter te werken en kosten te besparen door de inzet van deze technologieën.

Welke mate van automatisering heb je nodig om je doelen te bereiken?

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de mate van automatisering die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Misschien heb je al genoeg aan een eenvoudige boekhoudsoftware of een programma om offertes te maken. Of misschien heb je behoefte aan een geavanceerd Enterprise Resource Planning-systeem dat alle bedrijfsprocessen integreert en automatiseert.

Haal het maximale uit kantoorautomatisering

Kantoorautomatisering kan je bedrijf helpen om efficiënter en effectiever te werken, kosten te besparen en te groeien. Maar het is wel belangrijk om goed na te denken over wat je nodig hebt en welke oplossingen het beste passen bij jouw bedrijf. Door de juiste keuzes te maken en de systemen goed te implementeren, kun je het maximale uit de automatisering halen.

Hoe maak je de juiste keuzes?

Het maken van de juiste keuzes kan lastig zijn, vooral als je niet zo bekend bent met kantoorautomatisering. Daarom is het verstandig om je goed te laten informeren en adviseren door een specialist op dit gebied. Zij kunnen je helpen om de juiste keuzes te maken en de systemen te implementeren. Wil je nog even oriënteren en kijken wat voor jou het beste werkt? Neem dan eens  een kijkje in de digiwerkplaats. In de digiwerkplaatsen helpen studenten uit het wo, hbo en/of mbo je graag met het formuleren van jouw digitaliseringsvraag, zodat je klaar bent voor de volgende stap.

 

Meer informatie binnen: Kantoorautomatisering in het MKB: Hoe maak je de juiste keuzes?

Software advies en ontwikkeling

Software kan een middel zijn om zaken sneller en efficiënter te voor elkaar te krijgen. Maar hoe vind je de juiste oplossing voor jouw bedrijfsprocessen?

Proces optimalisatie

Verbeter je prestaties met procesautomatisering. Redenen om te automatiseren zijn bijvoorbeeld: tijd besparen, geld besparen, energie besparen, fouten voorkomen, of opschalen.

App development

Bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen kun je ook denken aan het raadplegen van informatie via een app.

""
Customer Relationship Management (CRM)

Customer Relationship Management (CRM) is een essentieel zakelijk concept dat zich richt op het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten.

""
AI in Kantoorautomatisering: Efficiëntie en innovatie voor het mkb

Ontdek hoe AI bedrijfsprocessen kan optimaliseren, de productiviteit kan verhogen en innovatie kan stimuleren.

Voorbeelden uit de praktijk

Benieuwd naar de vragen waar andere mkb-ers mee aan de slag zijn gegaan? Bekijk hieronder hoe zij het hebben aangepakt.

Welvaarts Weegsystemen
(Kantoor) automatisering
Data (beheer en gebruik)
Data analyse

Een model voor Welvaarts Weegsystemen dat voorspelt hoe vol een ondergrondse afvalcontainer is.

Vrouw staat bij een pin automaat
Weprocess B.V.
(Kantoor) automatisering

Automatiseringsexpert Marloes de Ruiter: “Mensen denken bij automatisering snel aan robots, maar in het mkb hebben we het simpelweg over handelingen die echt niet meer door mensenhanden gedaan hoeven te worden.