App development

Bij het verbeteren van bedrijfsprocessen is het handig om na te denken over het gebruik van een app. Een app kan namelijk op diverse manieren bijdragen aan het vergroten van de opbrengsten van jouw bedrijf.

  1. Merkbekendheid: Een eerste manier is het verhogen van de bekendheid van je merk. Door een app te gebruiken, kun je ook de interactie met klanten verlengen en verbeteren. Dit betekent dat klanten langer geïnteresseerd blijven in jouw bedrijf en meer neigen naar aankopen. Bijvoorbeeld door exclusieve aanbiedingen via de app aan te bieden.
  2. Target bestaande klanten: Een andere manier om de inkomsten te verhogen, is door opnieuw contact te leggen met bestaande klanten. Dit betekent dat je klanten die eerder iets bij je hebben gekocht, opnieuw benadert met speciale aanbiedingen of nieuwe producten.
  3. Klantenservice: Daarnaast draagt een app bij aan een betere klantenservice. Klanten kunnen hierdoor eenvoudiger contact met je opnemen en sneller geholpen worden. Dit resulteert in meer tevreden klanten en een verhoogde kans op verkopen.

Kortom, een app kan op diverse manieren bijdragen aan het vergroten van de inkomsten van een klein bedrijf. Het is zeker de moeite waard om te overwegen te investeren in de ontwikkeling van een app voor jouw onderneming

Voorbeelden uit de praktijk

Benieuwd naar de vragen waar andere mkb-ers mee aan de slag zijn gegaan? Bekijk hieronder hoe zij het hebben aangepakt.

Welvaarts Weegsystemen
(Kantoor) automatisering
Data (beheer en gebruik)
Data analyse

Een model voor Welvaarts Weegsystemen dat voorspelt hoe vol een ondergrondse afvalcontainer is.

Vrouw staat bij een pin automaat
Weprocess B.V.
(Kantoor) automatisering

Automatiseringsexpert Marloes de Ruiter: “Mensen denken bij automatisering snel aan robots, maar in het mkb hebben we het simpelweg over handelingen die echt niet meer door mensenhanden gedaan hoeven te worden.