Proces optimalisatie

Verbeter je prestaties met procesautomatisering.

Procesautomatisering is een manier om specifieke taken binnen een bedrijf te automatiseren, waardoor medewerkers meer tijd kunnen besteden aan andere belangrijke werkzaamheden. Dit leidt tot verbeterde efficiëntie en kostenbesparingen voor bedrijven.

Waarom is procesautomatisering belangrijk?
Procesautomatisering kan veel voordelen bieden voor het mkb. Het kan bijvoorbeeld helpen om de productiviteit te verhogen, fouten te verminderen en kosten te besparen. Bovendien kan het ook helpen om klanten beter te bedienen en zo de klanttevredenheid te verbeteren.

Hoe werkt procesautomatisering?
Procesautomatisering kan op verschillende manieren worden toegepast. Bijvoorbeeld door het gebruik van software om bepaalde taken te automatiseren, of door het aan de slag gaan met robotica om fysieke taken te automatiseren.

Welke voordelen biedt procesautomatisering?
Procesautomatisering kan veel voordelen bieden voor midden- en klein bedrijven . Zo kan het helpen om kosten te besparen, de productiviteit te verhogen en de efficiëntie te verbeteren. Bovendien kan het ook helpen om klanten beter te bedienen en zo de klanttevredenheid te verbeteren.

Voorbeelden uit de praktijk

Benieuwd naar de vragen waar andere mkb-ers mee aan de slag zijn gegaan? Bekijk hieronder hoe zij het hebben aangepakt.

Vrouw staat bij een pin automaat
Weprocess B.V.
(Kantoor) automatisering

Automatiseringsexpert Marloes de Ruiter: “Mensen denken bij automatisering snel aan robots, maar in het mkb hebben we het simpelweg over handelingen die echt niet meer door mensenhanden gedaan hoeven te worden.

Oudere man staat bij een maquette
Slimme data-analyse en co-creatie
Data (beheer en gebruik)
Proces optimalisatie

Door slimme data-analyse en co-creatie met potentiële bewoners, weet Blauwhoed precies welke doelgroepen zich aangetrokken voelen tot een bepaalde locatie en welke woonwensen zij hebben.

Welvaarts Weegsystemen
(Kantoor) automatisering
Data (beheer en gebruik)
Data analyse

Een model voor Welvaarts Weegsystemen dat voorspelt hoe vol een ondergrondse afvalcontainer is.