Illustratie ten behoeve van event

Cyber Escape Room voor ondernemers in Den Haag Zuidwest

Cyberweerbaarheid
27-10-2023
10:00  - 17:00

Omschrijving

Oktober is Cyber Security Maand. Na een ‘cyber food tour’ voor ondernemers in het Centrum van Den Haag en een MKB cyber event op het Haagse stadhuis, vindt op 27 oktober voor ondernemers uit Den Haag Zuidwest een cyberkennissessie plaats om hen te helpen hun bedrijf te beschermen tegen cybercriminelen. Politie en een slachtoffer van cybercrime geven praktische tips en uitleg en vertellen over hun ervaringen. Deze tips kunnen na afloop in een interactieve ‘Cyber Escaperoom Truck’ direct in de praktijk kunnen worden gebracht.

 

Het event wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Den Haag en vindt plaats op 27 oktober bij het ROC Mondriaan Tinwerf in het Techniek Innovatie Huis van 15:00 tot 16:00 uur. Met aansluitend de mogelijkheid om de cyber escaperoom in te gaan en te netwerken. Het event eindigt om 17:00 uur.

 

ProgrammaTijdens de cyberkennissessie voor ondernemers vertellen Vincent Stittelaar, Accountmanager Cybercrime Politie en Xander Koppelmans, ondernemer en slachtoffer, over digitale veiligheid. Xander Koppelmans neemt aanwezigen mee in zijn ervaring met cybercrime. In 2015 werd hij gehackt met desastreuze gevolgen van dien. Vincent Stittelaar vertelt over de manier waarop de politie omgaat met cybercrime, aangiftebereidheid en hoe ondernemers zich het beste kunnen wapenen Afbeelding met buitenshuis, gebouw, wolk, hemelAutomatisch gegenereerde beschrijvingtegen cyberaanvallen. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan een cyber escaperoom, in een hiervoor speciaal ingerichte vrachtwagen die op het terrein staat. Een unieke manier om de cyberveiligheidstips direct toe te passen.

 

Cyber in Zuidwest

Deze ondernemersbijeenkomst maakt deel uit van het ‘Cyber in Zuidwest’ event, dat op 27 oktober wordt georganiseerd door het veiligheidscluster Security Delta (HSD), gemeente Den Haag en ROC Mondriaan. Het tweedelig evenement bestaat uit het Mbo Cybertalent Event voor studenten van ROC Mondriaan Tinwerf en een cyberkennissessie voor ondernemers. Het Mbo Cybertalent Event biedt mbo-studenten de kans om hun kennis op het gebied van een loopbaan in cybersecurity te vergroten door middel van interessante masterclasses, interactieve workshops, een spannende mobiele cyber escaperoom en waardevolle netwerkmogelijkheden.

 

Cybersecurity voor ondernemers 

Het event is onderdeel van het Cyber Kracht programma van Security Delta (HSD) en het 10-jarig bestaan van het veiligheidscluster HSD, waarin kennisdelen centraal staat. Doel van het Cyber Kracht programma is de digitale weerbaarheid van bedrijven in de regio Den Haag te versterken. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Kansen voor West 2 subsidie. Kijk voor meer tips over hoe je je bedrijf kunt beschermen tegen cybercriminelen op: www.ikhebcyberkracht.nl

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via deze link.