Afbeelding ter illustratie voor het event

MKB Kennissessie NIS2 met cybersecurity expert Dave Maasland

Cyberweerbaarheid
Security
07-12-2023
15:30  - 18:00

Omschrijving

Een juiste bescherming van je digitale gegevens en diensten wordt steeds belangrijker. De gemeente Rotterdam organiseert daarom een kennissessie voor het MKB over de NIS 2-richtlijn (Network and Information Security 2 Directive). De NIS 2-richtlijn is vastgesteld door de Europese Unie en verplicht bedrijven en organisaties in de EU om maatregelen te nemen om hun computer- en informatiesystemen te beschermen tegen cyberaanvallen en andere digitale bedreigingen. Het doel van deze richtlijn is om de digitale infrastructuur in de EU veiliger te maken, zodat gegevens en diensten beter beschermd worden tegen cyberaanvallen. Het helpt dus om ervoor te zorgen dat jouw persoonlijke gegevens en digitale diensten beter beveiligd zijn.
Via deze link kan je controleren of jouw bedrijf aangemerkt wordt als een essentieel bedrijf en dus onder de NIS 2-richtlijn valt.

 

MKB Kennissessie
Tijdens de kennissessie vertelt cybersecurity expert Dave Maasland over de veranderingen die de nieuwe wet met zich meebrengt en hoe jij je hier het beste op kunt voorbereiden. Dave Maasland staat erom bekend om ingewikkelde digitale thema’s op een eenvoudige manier uit te kunnen leggen. Je hoeft dus geen cyberexpert te zijn om de bijeenkomst bij te wonen. Je kunt jouw vragen zowel tijdens de presentatie als tijdens de netwerkborrel stellen aan een van onze partners.

 

Het programma
We ontvangen je graag met een kop koffie of thee. Het programma duurt twee uur. We sluiten af met een netwerkborrel waar je de mogelijkheid krijgt om met andere ondernemers over de NIS 2-richtlijn door te praten. Na de bijeenkomst krijg je digitaal het naslagwerk toegestuurd.

  • 15:30 uur: Inloop en ontvangst
  • 16:00 uur: Start presentatie
  • 16:45 uur: Vraag & antwoord
  • 17:00 uur: Netwerkborrel
  • 18:00 uur: Afsluiting

Geïnteresseerd? Meld je dan snel gratis aan via deze link. De plaatsen zijn beperkt. Wij ontvangen je graag op donderdag 7 december.