Gratis training cyberweerbaarheid voor ondernemers uit Den Haag, Rotterdam, Krimpen a/d IJssel en Zoetermeer

Digitalisering biedt ondernemers in het MKB veel kansen door bijvoorbeeld het automatiseren en digitaliseren van bedrijfsprocessen, het verzamelen en analyseren van data en het benutten van online marketing, verkoop en vindbaarheid. De meeste ondernemers in het MKB zijn actief bezig met digitalisering. Helaas is het voor een deel van het MKB nog altijd een grote stap om deze kansen goed te benutten op het gebied van de risico’s van digitalisering. Daarom hebben de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Krimpen a/d IJssel en Zoetermeer de handen ineengeslagen om met steun van de MRDH een gratis training Cyberweerbaarheid aan de ondernemers uit de gemeenten aan te bieden.

 

Bewustwording van de risico’s

Het ontbreekt ondernemers aan geld, tijd en kennis om de nodige digitaliseringsstappen te ondernemen. Voor de ondernemers die deze kansen wel benutten is het belangrijk om zich bewust te zijn van de risico’s van digitalisering, deze in kaart te brengen en de mogelijkheid om zich met de nodige maatregelen daartegen zo veel mogelijk te weren. Uit onderzoek van de provincie Zuid-Holland blijkt onder andere dat het MKB goed scoort op basis digitale vaardigheden, maar laag op de gevorderde digitale vaardigheden zoals het aanbieden van ICT-cursussen aan personeel. Ook micro en klein MKB blijft achter in het toepassen van cybersecurity. Zij maken minder regelmatig back-ups en treffen minder maatregelen tegen cybercriminaliteit.

 

Gratis training Cyberweerbaarheid

Voor alle ondernemers uit de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Krimpen ad IJssel en Zoetermeer is de gratis training Cyberweerbaarheid beschikbaar. Deze training dient ook als ondersteuning om bedrijven cybersecuritymaatregelen te laten implementeren in hun bedrijfsvoering. Schrijf je nu gratis in voor de exclusieve training cyberweerbaarheid, speciaal ontworpen voor ondernemers zoals jij. Leer de essentiële basisbeginselen van cybersecurity, ontdek de nieuwste dreigingen en implementeer praktische stappen om jouw bedrijf te beveiligen.

 

In deze cursus leer je:

  • Hoe je sterke wachtwoorden instelt en tweefactorauthenticatie activeert;
  • Hoe je phishingaanvallen kunt voorkomen en jouw e-mail veilig kunt houden;
  • Hoe je jouw apparaten en software beschermt tegen malware;
  • Hoe je een solide back-up strategie opzet om jouw waardevolle gegevens te beschermen.

 

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld je dan aan via deze pagina.