Care Culinair

Ontwikkeling van een systeem om de data geautomatiseerd inzichten te laten genereren om zo voedselverspilling en ondervoeding in de zorg tegen te gaan en kosten te besparen.

Lekker, gezellig en gezond eten en drinken in de zorg: daar draait het om bij Care Culinair. Care Culinair helpt het voedingsproces van zorgorganisaties op orde te brengen en ondersteunt, schoolt en motiveert zorgmedewerkers om dit in de praktijk te realiseren. Met als doel gezonde en gelukkige cliënten én gezonde zorgorganisaties. Via de Rabobank en het MKB Datalab kwam Care Culinair bij de Digitale Werkplaats Noordoost Brabant terecht met een vervolg- en implementatievraagstuk.

Waarbij de opzet vanuit het MKB Datalab als basis gebruikt. Samen met Care Culinair, Avans-studenten en een team van experts ontwikkelde we, op basis van een datamodel van het MKB Datalab, een systeem om de data geautomatiseerd deze inzichten te laten genereren om zo voedselverspilling en ondervoeding in de zorg tegen te gaan en kosten te besparen.

Het traject is door de studenten uitgevoerd als afstudeerproject. In korte sprints is het project uitgevoerd van idee en een voorspellend algoritme tot een werkend systeem waarmee het systeem in de praktijk getest kan worden. Ook wel een Minimal Viable Product genoemd. Er is een product opgeleverd wat volwassen genoeg is om een proef mee te draaien maar wat nog niet geheel uitontwikkeld is.

Hierdoor kan er vroegtijdig in het traject een representatieve klantpilot gedraaid worden en is er nog voldoende flexibiliteit om doorontwikkeling overzichtelijk te houden.