Foto van bloemiste

Samen met jong talent is bloemenzaak Naturals Hillegersberg een stap dichter bij succes

Mirjam heeft sinds 2012 haar eigen bloemenzaak: Naturals Hillegersberg gevestigd in Rotterdam. Zoals vele anderen ondernemers heeft ook bloemist Mirjam succesvol deelgenomen aan één van de gratis trajecten bij Digiwerkplaats Rijnmond.

Noodzaak digitalisatie lokale bloemisten (ondernemers)

Actueel wordt er wel eens actie gevoerd om lokale ondernemers waaronder bloemisten te steunen. Grote spelers binnen deze branchepakken de (gehele) digitale handel waardoor lokale bloemisten hier het nadeel van ervaren. Dit kan omgedraaid worden als deze lokale bloemisten ook een sterke digitale positie hebben. Naturals Hillegersberg  is een lokale bloemenwinkel die hierdoor digitaal graag meer zichtbaarheid wil creëren met als doel directe verkoop te stimuleren.

‘’ Steeds meer mensen digitaliseren, we moeten ons daar op aanpassen. Ook kleine zelfstandigen zullen met de tijd en consumentenwensen mee moeten. ‘’

Jong talent aan de slag voor Naturals

Mirjam is via het netwerk van IT Campus Rotterdam in aanraking gekomen met Digiwerkplaats Rijnmond en zo gestart met het gratis traject ‘website scan’. Binnen dit traject gingen studenten van Zadkine aan de slag met een websitescan voor Mirjam. Hierin keek het jonge talent hoe gebruiksvriendelijk de website van Naturals Hillegersberg  is en hoe de website verder geoptimaliseerd kan worden, vanuit het oogpunt van de consument. Om goed kennis te maken, is het jonge talent ook op locatie geweest bij Naturals Hillegersberg. Aan het eind van dit traject heeft het talententeam het advies met waardevolle tips gepresenteerd aan Mirjam.

Talententeam verwijst naar incorrecte instalink en meerwaardevolle tips

Het jonge talent heeft Mirjam gewezen op een incorrecte Instalink op hun website. Dit laat zien dat het toch goed is om altijd een dubbele check te hebben!

‘’Ik was wel blij dat we erachter kwamen dat de verkeerde Instagram gelinkt was door de webshopmaker. Ik vond dat wel een heel goed inzicht. Een beetje een grove fout!’’

De studenten gaven verder als waardevolle tip mee om actuele en consistente content op de website te delen. Mirjam merkt dat het bijhouden van de website veel energie vergt, maar wil het graag weer oppakken. Mirjam is enthousiast over de samenwerking met studenten van Digiwerkplaats Rijnmond en neemt graag weer deel om haar sociale media te verbeteren. Steeds een stap dichter bij succes met een eigen talententeam!

Digiwerkplaats Rijnmond

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Digiwerkplaats Rijnmond. Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden- en kleinbedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. Zij ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling en online veiligheid. In de digitale werkplaats werken ze met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan. Bekijk hier het gehele aanbod van Digiwerkplaats Rijnmond.