Foto van Ingrid

Studenten adviseren Ingrid van De Geldboom: website en social media onder de loep

Ingrid Hoogstraten van De Geldboom heeft deelgenomen aan twee waardevolle trajecten: een website scan, sociale media en content creatie. Met de frisse blik van jonge talenten zorgde het advies voor een echte eye-opener bij Ingrid.

Platform voor financiële ondersteuning

Ingrid begon haar reis met de Stichting Mens en Centraal, een organisatie die projecten initieert om eenzaamheid te bestrijden en de zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen. Tijdens het traject van de Geldboom werd duidelijk dat niet alleen ouderen, maar ook jongeren, professionals, zzp’ers en gezinnen worstelden met het begrijpen van regelingen zoals AOW-tegoeden en huurtoeslag. Deze ontdekking leidde tot haar streven om een allesomvattende sociale kaart van Rotterdam te creëren, wat resulteerde in de oprichting van De Geldboom. Dit platform richt zich op diverse doelgroepen en biedt praktische tips en financiële ondersteuning.

Frisse blik van jonge talenten

Hoewel Ingrid de website van De Geldboom zelf had gebouwd, besloot ze de frisse blik van jonge talenten in te schakelen. Zadkine-studenten gaven advies over de overzichtelijkheid en de keuze van sociale mediaplatforms. Volgens Ingrid hebben de studenten niet alleen goed contact onderhouden, zich verdiept in het onderwerp en grondig onderzoek verricht, maar ook hun best gedaan om een vernieuwende aanpak te bieden.

Ingrid vond het advies over social media, gericht op jongeren, verrassend en leuk. De studenten suggereerden om meer emotie te tonen, wat voor Ingrid een eye-opener was. Ze benadrukt het belang van een positieve benadering en laagdrempeligheid bij De Geldboom om het contact gemakkelijk en normaal te maken. Ingrid waardeert het enthousiasme van de studenten om de positieve kant van het grote probleem aan te kaarten, zoals te zien is in de toegevoegde foto van juichende ouderen voor de Voedselbank. De studenten voegden ook een doordachte contentkalender toe aan het advies, wat Ingrid bewust maakte van de uitdagingen van consistente contentplanning. Ze erkent dat het bijhouden hiervan een klus is, maar ziet het als een toekomstig doel wanneer De Geldboom groter wordt.

Ingrid is blij om naast haar eigen visie ook de ideeën van de studenten te omarmen, wat haar het vertrouwen geeft dat ze op het juiste pad is. Als advies aan andere ondernemers benadrukt ze:

“Laat je verrassen! Neem de tijd om uit te leggen wat je wilt, want het levert altijd iets waardevols op!”

Nu is het tijd voor Ingrid om de opgedane inzichten in de praktijk te brengen en haar doel na te streven: groei voor De Geldboom.

Digiwerkplaats Rijnmond

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Digiwerkplaats Rijnmond. Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden- en kleinbedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. Zij ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling en online veiligheid. In de digitale werkplaats werken ze met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan. Bekijk hier het gehele aanbod van Digiwerkplaats Rijnmond.