Verfijn resultaten
Filters resetten

Voorbeelden uit de praktijk

Benieuwd naar de vragen waar andere mkb-ers mee aan de slag zijn gegaan? Bekijk hieronder hoe zij het hebben aangepakt.

Meer online zichtbaarheid voor TOM Zorggroep dankzij studenten E-commerce
Online marketing
Social media

Binnen het studentenproject van de opleiding E-commerce van het Da Vinci College worden studenten gekoppeld aan lokale ondernemers om hen te ondersteunen bij e-commerce vraagstukken. Binnen dat project werkten Berkay en Jim samen met Ali Tiznine van TOM Zorggroep om de online aanwezigheid van de organisatie te verbeteren.

Gevaar op zee na hack bij maritieme dienstverlener
Cyberweerbaarheid
Data (beheer en gebruik)
Security

Ongeveer een kwart van de olieplatforms in het Nederlandse deel van de Noordzee wordt op afstand bewaakt door Royal Dirkzwager. De maritieme dienstverlener uit Maassluis noemt zichzelf ‘24/7 de ogen en oren van de maritieme wereld’. Met geavanceerde monitoringsystemen ziet het bedrijf erop toe dat er geen scheepvaartverkeer in de buurt van de booreilanden komt. Maar stel je voor dat de systemen uitvallen als gevolg van een cyberaanval? Nicolas Maes, Head of Product & IT, vertelt zijn verhaal.

Studenten brengen nieuwe inzichten voor Antwan Tuin Totaal
Online marketing
Social media
Antwan Tuin Totaal B.V. is een hoveniersbedrijf met bijna 25 jaar ervaring. Anton, de eigenaar, heeft deelgenomen aan het traject ‘online marketing’ van de Digiwerkplaats Rijnmond. Een energiek team van studenten van Inholland werd ingeschakeld om een frisse kijk te bieden op hoe het bedrijf de markt kon benaderen.
Foto van Ingrid
Studenten adviseren Ingrid van De Geldboom: website en social media onder de loep
Digitalisering
Online sales (e-commerce) en marketing

Ingrid Hoogstraten van De Geldboom heeft deelgenomen aan twee waardevolle trajecten: een website scan, sociale media en content creatie. Met de frisse blik van jonge talenten zorgde het advies voor een echte eye-opener bij Ingrid.

Foto van Hunnie Kinderwinkel
Hunnie Kinderwinkel bereikt haar doelgroep beter na perspectief van jong talent
Social media

Inger is eigenaar van Hunnie Kinderwinkel waar ze kinderspeelgoed verkoopt. Ze was op zoek naar vernieuwende inzichten om haar doelgroep beter te bereiken en meer te betrekken. Daar was ze bij Digiwerkplaats Rijnmond op het juist adres. Inger werd gekoppeld aan een talententeam die haar website en social media onder de loep namen!

Foto van bloemiste
Samen met jong talent is bloemenzaak Naturals Hillegersberg een stap dichter bij succes
Security advies

Mirjam heeft sinds 2012 haar eigen bloemenzaak: Naturals Hillegersberg gevestigd in Rotterdam. Zoals vele anderen ondernemers heeft ook bloemist Mirjam succesvol deelgenomen aan één van de gratis trajecten bij Digiwerkplaats Rijnmond.

Slachtoffer ransomware: "Goed back-up systeem was onze redding"
Cyberweerbaarheid

Wanneer een kantoormedewerker op een e-mail link klikt, worden verschillende bestanden van het kantoor gegijzeld. Om weer toegang tot de bestanden te krijgen, wordt een bedrag van € 5.750 in bitcoins geëist. Het kantoor wordt slachtoffer van ransomware.

Oudere man staat bij een maquette
Slimme data-analyse en co-creatie
Data (beheer en gebruik)
Proces optimalisatie

Door slimme data-analyse en co-creatie met potentiële bewoners, weet Blauwhoed precies welke doelgroepen zich aangetrokken voelen tot een bepaalde locatie en welke woonwensen zij hebben.

'Gooi die vis terug in een kleine vijver' 
Data (beheer en gebruik)
Data analyse
Data opslag

Als mkb’er beschik je over allemaal interessante data. Over gegevens, bijvoorbeeld, waar je op een integere manier moet omgaan. Natuurlijk, maar die data kun en mag je ook in je voordeel gebruiken.

 

 

Vrouw staat bij een pin automaat
Weprocess B.V.
(Kantoor) automatisering

Automatiseringsexpert Marloes de Ruiter: “Mensen denken bij automatisering snel aan robots, maar in het mkb hebben we het simpelweg over handelingen die echt niet meer door mensenhanden gedaan hoeven te worden.

StyleSnipe
AVG
Security

Breng potentiële beveiligingsproblemen rondom de website en social media-accounts aan het licht.

Nadorp Makelaars
AVG
Security

Welke stappen moeten we zetten om aan de richtlijnen van de AVG te voldoen?